Nys en Albert maken Amerikanen blij in bikeshop

31.01.2013

Het waren drukke uren voor Sven Nys en Niels Albert, woensdagavond. Eerst werden de twee in de Parkside Bikes bikeshop in Louisville verwacht voor een acte de présence. De twee werden er uitgenodigd door hun fietsproducent Colnago en brachten hun managers Jan Verstraeten en Christoph Roodhooft mee, net als de Belgische delegatieleden Freddy Van Steen en Eddy Lissens.

Photopress.be

Na de obligate foto- en handtekeningensessie sprak Sven Nys ook even de aanwezigen toe, al vertrokken ze na drie kwartier terug naar het rennershotel waar hen een persconferentie met Amerikaanse journalisten wachtte. “I’m really excited to be here“, groette Nys het publiek. “Het is heel belangrijk dat we hier zijn om de sport te promoten. Ik merkte reeds dat er ook in de VS veel mensen zijn die de cross volgen, dus was het nodig om naar hier te komen.”

Uitspraken die door de Amerikanen met veel handgeklap en luide yeahs werden onthaald. Die werden nog uitzinniger toen Nys beloofde om zijn Belgische truitje aan de winkel af te staan als hij zondag wereldkampioen wordt.

Peter Deconinck
Algemeen Nieuws, Highlights