Lars Van der Haar is eerste topper op schijfremmen

10.09.2013

Lars van der Haar is de eerste topper die het aandurft om de klassieke cantileverremmen in te ruilen voor schijfremmen. Een remsysteem dat in de Verenigde Staten al langer van de grond komt, maar de Europese grote namen durfden de overstap tot dusver niet aan. “Maar ik ben er zeker van dat de anderen binnenkort volgen”, maakt ploegleider Richard Groenendaal zich sterk.

Photopress.be

“Ik test de discbrakes nu al enkele maanden”, vertelt Van der Haar. “De grotere remkracht wordt zeker een voordeel. Zeker in wedstrijden als Zonhoven of moddercrossen waar je veel remvermogen nodig hebt. Die paar keren dat ik teruggreep naar cantilevers, leek het wel alsof ik niet kon stoppen.”

Van der Haar start het seizoen met schijfremmen op al zijn veldritfietsen. “Maar als ik eind oktober merk dat ik er wedstrijden door verlies, dan gaan ze er zo weer uit. Ik durf het risico te nemen. Ik ga er trouwens van uit dat ook de Belgische toppers thuis intussen een fiets met schijfremmen hebben staan.”

Simon Lamon
Algemeen Nieuws, Highlights