Groot-Brittanië krijgt wereldbekermanche in 2014

23.12.2013

Voor het eerst in de veldritgeschiedenis krijgt Groot-Brittanië een eigen wereldbekermanche. Die zal komende winter doorgaan in Milton Keynes, een stad in het noorden van hoofdstad Londen, leerde Cyclo-cross.info in Namen. Ook de datum van de wedstrijd is al bekend: 29 november 2014, de laatste zaterdag van de maand. Een dag die normaal middenin de tussentijdse stages van de veldrijders valt, waardoor die – net als vroeger voor Igorre en Roubaix – even heen en weer zullen moeten vliegen.

Photopress.be

Het wordt een typische Britse parkcross in Milton Keynes, een locatie die ook dit jaar al een plekje in de Wereldbeker probeerde te veroveren maar toen op budgettair vlak niet alles rond kreeg. Vandaar dat de wedstrijd begin deze maand als manche van de National Trophy werd afgewerkt, het bekendste Britse veldritklassement. Nationaal kampioen Ian Field, die het gros van zijn winterdagen in Oudenaarde slijt, was toen de beste.

De wereldbekermanche is een mooie bekroning voor het Britse veldrijden, dat dankzij Europees kampioene Helen Wyman en haar concurrente Nikki Harris momenteel hoogdagen kent. In 2012 was het Britse Ipswich nog decor van de Europese kampioenschappen cyclocross.

Simon Lamon
Algemeen Nieuws, Highlights, Wereldbeker