Video: de Europese droom van Jeremy Powers

06.02.2014

Schrik niet als u de komende weekends de ‘Stars and Stripes’ in het Belgisch circuit ziet ronddraaien, want Amerikaans kampioen Jeremy Powers blijft na het WK nog even in België hangen om hier enkele wedstrijden mee te pikken. Cyclo-cross.info haalde de guitige Amerikaan voor zijn camera.

Hoe keek J-Pow op zijn WK in Hoogerheide terug? “Ik voelde me eerst goed, dacht aanvankelijk aan top vijftien. Maar dan had ik een probleem met de fiets, begon ik een paar foutjes te maken, en zakte ik van de vijftiende naar de 25ste plek… Geen perfecte dag, maar als je tegen de beste renners van de wereld rijdt, weet je dat je niet veel fouten mag maken”, klinkt het in onderstaand videofragment.

Photopress.be

Powers rijdt in Europa rond met een missie. “Ik wil altijd meer en beter. Ik wil in de modder leren rijden, bijvoorbeeld. Iets waar wij in de VS niet veel ervaring met hebben. (Grijnst) Iedere keer als het dit seizoen regende, trok ik erop uit om in de modder te gaan trainen. Ik wil van die zwakte mijn sterkte maken.”

En dat zal nodig zijn ook, want Powers koestert een Europese droom: “Ik ben gestopt als wegrenner en wil me nog meer focussen op de cross. En ik wil beter en beter worden. Ik heb in eigen land al bijna alles minstens één keer gewonnen, van Las Vegas tot de kampioenschappen. Waar kan ik dan verdergaan? Dat is hier in Europa. Ik wil de Amerikaanse cross ook laten groeien, en dus net als Katie Compton thuis een beperkt programma afwerken, maar ik wil ook wedstrijden afwerken in Europa. Wereldbekermanches en andere crossen.”

“Bij jullie is het helemaal anders crossen dan in Amerika. (Bulderlach) Een gewone cross is zelfs zwaarder dan de Wereldbeker, want daar mogen veel Belgen niet starten. In een cross hier blijven jullie maar wringen, duwen en hard rijden om voorin te kunnen blijven. Veldrijden hier is een andere format dan in de VS. Er is een verschil in snelheid. Ik kijk al uit naar de uitdaging die me hier wacht.”

Julien Gielen and Simon Lamon
Algemeen Nieuws, Highlights